ValkPVplanner verbetert
22 mrt

ValkPVplanner verbetert

De ValkPVplanner, het online rekenprogramma van leverancier Van der Valk, krijgt een belangrijke update. Projecten calculeren wordt nóg prettiger. Op 2 april gaat de verbeterde ValkPVplanner live.

Wat verandert er?
In de nieuwe planner is er onder andere een 'Simple mode' voor het eenvoudig bepalen van een materiaallijst, zonder een gebouw te hoeven tekenen. Daarnaast zijn er automatische dilataties toegevoegd en zijn er subareas voor verschillende opstellingen op hetzelfde dakvlak.

Simple mode
Er is een derde optie voor projectcalculatie toegevoegd: de 'Simple mode'. Met deze optie kunnen gebruikers een systeem calculeren zonder gebouw of plattegrond. De 'Simple mode' staat voor:

  • Calculeren van een systeem zonder een gebouw te hoeven tekenen
  • Simpelweg het opgeven van het aantal rijen en het aantal panelen per rij
  • Wind- en sneeuwbelasting worden automatisch bepaald o.b.v. locatie
  • Voor alle voorkomende platte en schuine daken

Automatische dilataties
In de vorige versie moest je nog zelf dilataties toepassen, in deze versie doet de ValkPVplanner dat automatisch. Desgewenst kun je de dilatatielijn ook nog eens handmatig opschuiven naar een gewenste plek, mits deze binnen de normering valt.

Subareas
Met de toegevoegde optie voor subareas kun je daken opdelen in meerdere secties met verschillende systemen. Zo kun je op één dak meerdere systemen onafhankelijk van elkaar berekenen.

Webinars
Van der Valk organiseert webinars om nadere uitleg te geven over het verbeterde rekenprogramma, zodat je weet hoe je de nieuwe opties kunt gebruiken. De webinars zijn op woensdag 28 maart om 9.00 uur en op donderdag 29 maart om 9.00 uur. Opgave hiervoor kan via info@valksolarsystems.nl.

Klik hier om naar de ValkPVplanner te gaan