Update ValkPVplanner
19 jun

Update ValkPVplanner

Onze leverancier Van der Valk heeft de PV-planner opnieuw verbeterd. Met deze nieuwste aanpassingen biedt het systeem nog meer mogelijkheden. 

De volgende mogelijkheden zijn toegevoegd:

  • Het ValkPro+ systeem is nu ook geschikt voor grotere paneelmaten. De ValkPVplanner biedt nu de mogelijkheid om ballastberekeningen te maken voor PV-panelen die voldoen aan de volgende afmetingen: lengte 1520 tot 2120 mm en breedte 900 tot 1500 mm. 
  • Om de snelheid van de ValkPVplanner te bevorderen is er de optie toegevoegd om automatische calculaties op de achtergrond tijdelijk uit te schakelen. Dit brengt met name een voordeel tijdens het ontwerpen en aanpassen van relatief grote PV-projecten. De automatische calculaties kunnen worden uitgeschakeld, door op de afgebeelde knop hieronder te klikken. Deze zal rood van kleur zijn, wanneer de automatische berekeningen zijn uitgeschakeld. Op het moment dat de aanpassingen aan het project gereed zijn of er een update van de berekening gewenst is, moet opnieuw op deze knop geklikt worden en wordt de berekening uitgevoerd voor de op dat moment geldende configuratie.
  • De volgorde van de lijst met opgeslagen projecten wordt nu automatisch gesorteerd op “laatst aangepast”, in plaats van “alfabetisch”.
  • De toegestane invoerwaarde voor hartafstand tussen felsnaden is vergroot naar 1.000mm.
  • Projectkorting kan vanaf nu ook worden ingevuld / aangepast op de resultaten pagina (zie onderstaande afbeelding). Dit betekent dat er niet eerst hoeft te worden teruggegaan naar de startpagina. 


Klik hier om de ValkPVplanner te openen