SolarWorld maakt doorstart
15 aug

SolarWorld maakt doorstart

SolarWorld gaat verder met 515 medewerkers en 700 megawattpiek productie. SolarWorld-oprichter Frank Asbeck heeft groen licht om de voornaamste productiefaciliteiten van SolarWorld te kopen en zo een doorstart te realiseren met 515 medewerkers en 700 megawattpiek productiecapaciteit.

Curator Horst Piepenburg verkocht verschillende onderdelen aan SolarWorld Industries GmbH. SolarWorld Industries GmbH - dat op 28 juli jongstleden werd opgericht - is in handen van SolarWorld-oprichter Frank Asbeck.

In juni startte de curator van SolarWorld een wereldwijde zoektocht naar een investeerder en dat traject is nu dus met succes afgerond. ‘SolarWorld 2.0’ heeft nu productielocaties in Arnstadt, Freiburg en Bonn. Het nieuwe bedrijf SolarWorld Industries GmbH gaat zich exclusief toeleggen op de productie van ‘premium producten’ op basis van PERC-zonnecellen zoals glas-glas- en bifacial zonnepanelen. Bij de start zal de productiecapaciteit 700 megawattpiek bedragen, maar dit kan ook weer naar een niveau van 1.000 megawattpiek gaan. 12 procent van de 515 personeelsleden legt zich toe op R&D-activiteiten en ruim 5 procent vervult een rol als trainee. 

Vervolg
Op dit moment hebben we nog geen informatie over beschikbaarheid en nieuwe prijzen van de panelen. Dit volgt binnenkort. De productgarantie blijft zoals verwacht op 20 jaar.

Een eerste bestelling is ingezet en zal eind september bij ons binnen komen.