SolarEdge komt met nieuwe 1-fase omvormer
15 mei

SolarEdge komt met nieuwe 1-fase omvormer

SolarEdge breidt zijn aanbod van omvormers uit zodat er voor ieder PV-systeem de juiste oplossing te vinden is, ongeacht de grootte van het PV-systeem! Zo introduceren ze de 1-fase omvormers met compact technologie. Deze zijn geschikt voor kleine dakoppervlaktes met 4 tot 8 panelen.

SolarEdge merkt een toenemende vraag naar betaalbare, geoptimaliseerde oplossingen voor kleine residentiële PV-systemen. Om aan deze vraag te voldoen, levert SolarEdge binnenkort een kosteneffectieve, DC-geoptimaliseerde oplossing die speciaal is ontworpen voor kleine PV-installaties voor 4 tot 8 panelen. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor woningen met een klein dakoppervlak, sociale woningbouwprojecten, of om te voldoen aan minimale duurzaamheidseisen.

Het geheel bestaat uit een omvormer en een power optimizer die uitsluitend met elkaar werken: de compacte, lichte 1-fase omvormer en de unieke M2640 power optimizer. Deze heeft vier ingangen met elk een Maximum Power Point Tracker (MPPT) voor meer energieopbrengst per zonnepaneel.

Maximale kosteneffectiviteit
Voor maximale kosteneffectiviteit zijn er twee verschillende omvormer-versies. Er is een basis versie zonder verbinding met het SolarEdge monitoring platform, en een uitgebreide versie met systeem monitoring, prestatiegegevens op paneelniveau, nauwkeurig gelokaliseerde alarmmeldingen en management van al uw PV-systemen.

Voor de uitgebreide versie zijn verschillende draadloze verbindingsopties mogelijk die afzonderlijk besteld dienen te worden, zoals wifi, ZigBee en GSM plug-ins.
Deze omvormer maakt gebruik van de unieke SolarEdge SetApp voor een snelle, eenvoudige configuratie van de omvormer met behulp van een smartphone. De app ondersteunt automatische updates van de omvormer-software en zorgt dat op alle aangesloten omvormers altijd de nieuwste versie staat. De app werkt vanuit ingebouwde wifi in de omvormer en is volledig veilig in gebruik.

Bekijk hier de datasheet voor meer informatie