SolarEdge introduceert nieuwe ontwerptool
11 jun

SolarEdge introduceert nieuwe ontwerptool

SolarEdge lanceert Designer: een ontwerptool om sneller en makkelijker pv-systemen te ontwerpen. Volgens het bedrijf helpt deze webgebaseerde tool installateurs om de kosten van pv-ontwerpen te verlagen.

De gratis ontwerptool maakt deel uit van de visie van SolarEdge om het hele pv-proces te ondersteunen: vanaf ontwerp en offerte, installatie en monitoring in één, end-to-end, cloud-gebaseerd platform. Doordat de Designer gebruik maakt van satellietbeelden, kan het ontwerp van een site onmiddellijk gevalideerd worden. De tool vereenvoudigt ook het elektrische ontwerpproces, geeft advies over de te gebruiken producten en maakt een materiaallijst aan.

Dankzij de complete klantvoorstellen, met onder andere inzichtelijke 3D-modellen van de locatie en maandelijkse energiesimulaties, ondersteunt SolarEdge het verkoopproces. 'Software speelt een steeds centralere rol in de pv-sector, van het lokale niveau van elk residentieel systeem tot en met het macro-niveau van het netwerkbeheer', aldus Lior Handelsman, adjunct-directeur Marketing & Productstrategie en oprichter van SolarEdge. 'Met de release van onze nieuwe, gebruiksvriendelijke Designer bieden we een verbeterd softwarepakket om installateurs gedurende het gehele PV-proces toegevoegde waarde te bieden.'

De Designer is nu overal ter wereld verkrijgbaar en wordt gehost in de cloud met toegang vanaf elke Mac of pc. Het maakt toegang voor meerdere gebruikers mogelijk en biedt integratie met het SolarEdge-monitoringsplatform.

Bron: Solar Magazine