Ruim 11.000 bezoekers op Vakbeurs Energie
16 okt

Ruim 11.000 bezoekers op Vakbeurs Energie

Vorige week stonden we op de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Drie dagen informeerden we bezoekers over nieuwe producten en systemen op het gebied van zonne-energie. Zo hadden we het nieuwste LG 370 zonnepaneel, de PV-box en het Aerocompact systeem voor vrij veld opstellingen.

Vakbeurs Energie bracht dit jaar 11.496 bezoekers naar Den Bosch. Traditioneel werd afgetrapt met het Energiedebat, waar Teun Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie de conclusie trok dat de grootste uitdaging bij de uitvoering ligt. “Ik ben heel positief over de klimaatdoelen die het nieuwe regeerakkoord stelt, zoals de 49% CO2-reductie in 2030. Technisch kunnen we dit, maar de grootste bottleneck is het vinden van mensen die huizen kunnen voorzien van duurzame installaties.” 

De Energy Talent Award 2017, de prijs voor jonge talenten in groene energie-initiatieven, werd in de wacht gesleept door Luuk Wiehink met het Groene Wijkstroom-project. Hierbij kunnen mensen in een wijk de groene stroom die de buren opwekken, direct gebruiken.  

Bron: Vakbeurs Energie