Home-NRG helpt voetbalclub verduurzamen
16 apr

Home-NRG helpt voetbalclub verduurzamen

Dankzij Home-NRG heeft de Ootmarsumse voetbalvereniging KOSC een grote stap gezet in de verduurzaming van hun sportcomplex. Met behulp van vele vrijwilligers van de voetbalvereniging en hoofdsponsor Home-NRG, werden afgelopen week 168 zonnepanelen gelegd op het dak van de kantine en kleedkamers.

Eigenaar Robert ter Horst is blij dat Home-NRG als hoofdsponsor hieraan heeft bijgedragen. "Dit is waar wij dagelijs mee bezig zijn; het leveren van complete pv-installaties. Het is mooi om dit voor onze voetbalvereniging KOSC te mogen realiseren".

Maatschappelijk verantwoorde voetbalvereniging
KOSC wil graag maatschappelijk verantwoord bezig zijn. “Enkele jaren geleden hebben we een onderzoek laten uitvoeren naar het energieverbruik op ons complex", vertelt KOSC-voorzitter Harold Rorink. "Dat bleek erg hoog. Om hier wat aan te doen hebben we veel aanbevelingen uit dit onderzoek inmiddels uitgevoerd". Zo liet de club de lampen vervangen door energiezuinige verlichting en wordt bij de aanschaf van nieuwe apparatuur gelet op het energieverbruik.

Eigen stroom opwekken
“We hebben dus al het nodige gedaan aan energiebesparing, maar een sportcomplex verbruikt nu eenmaal veel energie", vertelt Rorink verder. "Door de aanleg van zonnepanelen kunnen we onze eigen stroom opwekken en hoeven we die niet meer af te nemen. En dat levert dan weer een drastische besparing op van de energiekosten". Door de 168 zonnepanelen, met een gezamenlijk vermogen van 53910 wattpiek, is de vereniging geheel zelfvoorzienend in de stroomvoorziening.

Voetballen terwijl de stroom wordt opgewekt
Home-NRG heeft het gehele traject voor KOSC geregeld. "Van subsidieaanvraag en het maken van een dakplan, tot het leveren en installeren van de gehele installatie”, vertelt eigenaar Robert ter Horst. "Onderhoud en verzekering maken het pakket compleet. Daarmee ontzorgen we de voetbalclub en kunnen zij zich bezig houden met voetbalzaken. Wij zorgen er ondertussen voor dat de zon wordt geoogst!”.

Foto: Caspar Kouijzer