Fronius en BYD gaan samenwerken
13 dec

Fronius en BYD gaan samenwerken

Fronius Solar Energy en het Chinese BYD gaan een strategische samenwerking aan. Fronius maakt het als onderdeel van de samenwerking mogelijk om de BYD Battery-Box HV ook voor driefasige verbruikers te gebruiken.

Met de batterijbox kan een noodstroomvoorziening gemaakt worden. Fronius en BYD hebben hun samenwerking bezegeld tijdens een bezoek van een delegatie van de Chinese fabrikant aan de Oostenrijkse plaats Gmunden. In het daar gevestigde technologiecentrum is al een van de eerste voorserie-installaties van Fronius met een BYD Battery-Box in bedrijf genomen. Het hart van de installatie is de flexibele Fronius Symo Hybrid-inverter, die compatibel is met verschillende modellen van de BYD Battery-Box HV. Doordat de accu-opslag modulair uit te breiden is, kunnen gebruikers de opslagcapaciteit altijd aan hun individuele behoeften aanpassen.

‘Nog altijd zijn er nauwelijks oplossingen beschikbaar voor driefasige noodstroom op basis van een accu’, aldus Martin Hackl, directeur Solar Energy bij Fronius. ‘Daar brengen wij nu verandering in. Wij zijn de enige aanbieder die deze vorm van noodstroomvoorziening met de BYD Battery-Box HV heeft ontwikkeld.’

De Battery-Box-accu's van BYD werken op basis van lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4). Dit maakt korte laadtijden, een lange levensduur en optimaal eigen gebruik mogelijk. De Fronius Symo Hybrid-inverter is vanaf het eerste kwartaal van 2019 seriematig compatibel met de BYD Battery-Box HV en zal verkrijgbaar zijn in Europa en Australië.

Bron: Solar Magazine