Faillissement SolarWorld:
11 mei

Faillissement SolarWorld: "Drama in zonnepanelenland"

Gisteravond is bekend geworden dat Europa's grootste en oudste zonnepanelenfabrikant SolarWorld haar faillissement heeft aangevraagd. Het Duitse bedrijf zegt te zijn bezweken onder juridische problemen in de VS en de moordende concurrentie uit China.

Wrang is echter dat SolarWorld momenteel de vraag naar hun producten niet aan kan. Eind 2016 kondigden ze een transitiejaar aan. Er werd besloten te stoppen met de productie van goedkope polykristallijn panelen en zich enkel te richten op hoogwaardige mono kristallijn panelen. Juist deze blinken uit in innovatie en prijs/kwaliteitverhouding en werden goed verkocht. Vele Belgische en Nederlandse installateurs hebben hun bedrijf, websites en marketingcampagne op SolarWorld producten ingericht.

Hoop op technisch faillissement
Wij als Benelux importeur zijn sinds gistermiddag in Freiberg aanwezig, waar 1200 medewerkers vrezen voor hun baan. In totaal werken er wereldwijd 3300 mensen bij SolarWorld. Gehoopt wordt op een technisch faillissement, waarbij de fabrikant vrij van schulden de productie kan voortzetten.

Ook voor ons komt het faillissement van SolarWorld als een grote verrassing. We verkochten tot op heden bijna 5000 SolarWorld panelen per maand en hebben er bijna 30.000 in pre-order. Op dit moment zijn we hard op zoek naar een goed alternatief, met een vergelijkbare prijs/kwaliteitverhouding.

Wij houden u op de hoogte
Wij volgen de ontwikkelingen bij SolarWorld op de voet. Houd onze website in de gaten of volg ons via twitter: @HomenrgzonPv.