Esdec Solar Group neemt Solar Construct Nederland over
14 dec

Esdec Solar Group neemt Solar Construct Nederland over

De Esdec Solar Group heeft montagesysteemfabrikant Solar Construct Nederland uit Maasdijk overgenomen. De montagematerialen van Esdec en Solar Construct hebben wij beide in ons assortiment. Wij zien een mooie samenwerking tussen deze twee partijen!

Esdec groeit
Met de toevoeging van Solar Construct Nederland bestaat de Esdec Solar Group (ESG) inmiddels uit 7 bedrijven die allen fabrikant van montagesystemen zijn. In november 2018 deed Esdec Solar Group zijn eerste acquisitie met de overname van het Amerikaanse EcoFasten. Een jaar later werden IronRidge en Quick Mount PV overgenomen. Onlangs werd met PanelClaw een vierde Amerikaanse montagesysteemfabrikant aangekocht en het marktleiderschap in de Verenigde Staten verder uitgebouwd.

Ook in Nederland is de bedrijvengroep al jarenlang marktleider via Esdec; het merk waar in 2004 alles mee begon. Met Solar Construct Nederland komt daar nu een tweede merk bij, want het bedrijf blijft als zelfstandige entiteit opereren.

Internationale uitdaging
Nationaal heeft Solar Construct een krachtig bedrijf neergezet. Een internationale cariere lijkt een logische vervolgstap. Solar Construct Nederland behoudt zijn eigen identiteit en Esdec is niet langer de grote concurrent, maar de grote broer. En die grote broer gaat helpen om versneld de stap naar het buitenland te zetten.

Succesvolle samenwerking
Beide partijen zijn blij met deze stap en gaan uit van een succesvolle samenwerking. Wij van Home-NRG wensen hen heel veel succes!

Meer informatie
Klik hier om het persbericht te lezen over de overname van Solar Construct door Esdec Solar Group