Esdec opent nieuw bedrijfspand met trainingscentrum
14 nov

Esdec opent nieuw bedrijfspand met trainingscentrum

Esdec, één van onze leveranciers van montagemateriaal, heeft een nieuw bedrijfspand betrokken in Deventer. Dit was nodig om te kunnen voldoen aan de sterker dan verwacht groeiende vraag naar hun montagesystemen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 9.000 vierkante meter.

In het nieuwe pand zal Esdec begin 2018 haar innovatiecentrum openen. In deze ruimte laten ze op een transparante manier zien hoe zij aan productontwikkeling doet en hoe zij continue bezig is haar (nieuwe) producten aan verschillende testen te onderwerpen.

Trainingsprogramma's voor installateurs
Stijn Vos, algemeen directeur van Esdec: ‘We zien dat de vraag naar professionele solar installateurs door de groei in de markt sterk toeneemt. In ons nieuwe pand hebben we alles onder één dak. Hier zullen we investeren in professionele trainingsprogramma’s die ervoor moeten zorgen dat installaties met onze montagesystemen altijd goed zijn. Daarnaast zullen we een professioneel trainingscentrum inrichten.’ In het trainingscentrum kunnen installateurs hun vaardigheden trainen en oefenen met het installeren van pv-panelen op verschillende typen daken. Vanaf 2018 wil Esdec actief installateurs gaan opleiden om zo het tekort dat er is aan professionele solar installateurs terug te dringen.

Met een nieuwe directeur voor innovatie & techniek investeert Esdec daarnaast in innovatie en nieuwe technieken.

Bron: Solar Magazine