Esdec neemt Amerikaanse EcoFasten over
6 nov

Esdec neemt Amerikaanse EcoFasten over

Esdec heeft vandaag aangekondigd dat het EcoFasten Solar heeft overgenomen. EcoFasten is de Amerikaanse marktleider in het ontwerpen en produceren van dakgebonden (waterdichte) montagesystemen voor zonnepanelen. Door het combineren van beide bedrijven ontstaat de grootste speler op het gebied van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, met een zeer uitgebreid en innovatief assortiment.

Esdec is al jaren één van onze vaste leveranciers van montagematerialen en levert onder andere ClickFit EVO en Flatfix Fusion. De producten van Esdec en EcoFasten Solar staan bekend om hun innovatie, snelle installatie en betrouwbaarheid. Het unieke rail-less systeem van EcoFasten draagt nu al meer dan 3 GWP aan zonnepanelen, verspreid over heel Amerika. Esdec is één van de grootste leveranciers van dakgebonden montagesystemen in Europa, met meer dan 2.0 GWP aan zonnepanelen geïnstalleerd op zijn systemen.

Onderscheidend op Europese en Amerikaanse markt
“Esdec en Ecofasten passen perfect bij elkaar”, vertelt Stijn Vos, global CEO van Esdec. “Beide bedrijven hebben bewezen dat ze in staat zijn om onderscheidende producten te ontwikkelen die het leven van de solar installateurs een stuk makkelijk maken. Door het combineren van de innovatiekracht van beide bedrijven en het samenbrengen van de kennis op de Europese en Amerikaanse markt, zijn we in staat om innovatie te versnellen en installateurs nog beter te bedienen.”

Uit hetzelfde hout gesneden
Oprichter van EcoFasten, Brian Stearns, heeft EcoFasten opgericht om het gat te dichten tussen ontwerpers van montagesystemen en de installateurs. Zijn jarenlange ervaring als dakspecialist en zijn passie voor techniek hebben van Ecofasten een marktleider gemaakt op het gebied van montagesystemen voor residentiele toepassingen.

“Esdec en Ecofasten zijn uit hetzelfde hout gesneden” aldus Brian Stearns. “We zijn beiden ontstaan vanuit onze doelgroep van installateurs en dakspecialisten en zijn altijd heel erg dicht bij onze klanten blijven staan. Daarnaast hebben we dezelfde drive voor innovatie. Ik kijk er enorm naar uit om de combinatie van Esdec en EcoFasten verder te laten groeien”.

Eén gezamenlijk portfolio
Op dit moment is Esdec vanuit zijn Amerikaanse kantoor in Atlanta sterk aan het investeren in sales en customer service om aan de grote vraag naar het FlatFix systeem te kunnen voldoen. Nu de overname van EcoFasten definitief is zal Esdec zijn portfolio en dat van EcoFasten samen gaan voegen tot één portfolio; uniek in de markt. EcoFasten is sterk in systemen voor schuine daken op de Amerikaanse markt en vult daarmee het aanbod van Esdec perfect aan.

Naast het samenvoegen van de product portfolio’s, gaan beide bedrijven samen optrekken in het Esdec Innovation Center, dat op 10 oktober officieel werd geopend in Deventer. In dit Innovation Center zal het onderzoeken, ontwikkelen en testen van nieuwe montagesystemen versneld gerealiseerd gaan worden voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt.

Bron: Esdec