Esdec marktleider VS na overname
10 sep

Esdec marktleider VS na overname

Esdec Solar Group, leverancier van montagesystemen, heeft het Amerikaanse IronRidge en Quick Mount PV overgenomen. Samen met het Amerikaanse Esdec-bedrijf EcoFasten, wordt Esdec Solar Group door de overname in één klap marktleider in de VS en vertegenwoordigt ruim 60% van de markt.

Beide bedrijven zijn uniek op het gebied van het ontwerpen en produceren van montagesystemen voor zonnepanelen. Home-NRG heeft al jaren de montagesystemen van Esdec in het assortiment.

Nog meer innovatie mogelijk
"IronRidge en Quick Mount PV zijn bekende en gerespecteerde merken met een reputatie voor innovatie, kwaliteit en klantenservice", aldus Stijn Vos, CEO van Esdec. “Ze hebben een sleutelrol gespeeld bij het opschalen van de Amerikaanse zonne-industrie tot waar het nu is. De bundeling van krachten biedt de mogelijkheid om nog intensiever te kunnen investeren in Research en Development. Dit bevordert innovatie en groei. Beide overgenomen bedrijven behouden hun huidige structuur en blijven als afzonderlijke entiteiten opereren met hun unieke productlijnen, go-to-market strategieën en verkoopkanalen”.

Door de groeistrategie is Esdec een dominante speler geworden in meerdere geografische gebieden. Esdec staat bekend om zijn Innovatie Centrum in Deventer, R&D-knowhow en sterke klantrelaties. Door de overname kunnen IronRidge en Quick Mount PV nog meer investeren in productontwikkeling.