Enphase wint innovatieaward
26 mrt

Enphase wint innovatieaward

Onze leverancier Enphase won vorige week een innovatieaward tijdens de drukbezochte Solar Solutions. De beurs trok dit jaar het dubbele aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar.

Award voor micro-omvormer
Enphase won de innovatieaward voor de nieuwe micro-omvormer IQ7. De micro-omvormer is een smaller, goedkoper, efficiënt en duurzaam product. De jury verwacht dat het een belangrijke bijdrage zal leveren aan de kwaliteit van zonnestroomsystemen in Nederland. De jury voor de Solar Solutions 2018 Innovation award bestond uit Sanne van Leeuwen van TNO, Edwin van Gastel van Solar Magazine en Wijnand van Hooff van TKI Urban Energy.

Bezoekersaantal verdubbeld
De zonne-energievakbeurs Solar Solutions vond vorige week plaats op 21 en 22 maart. De beurs werd goed bezocht: het bezoekersaantal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Op de eerste dag bezochten 3.713 belangstellenden de beurs en op de tweede dag kwamen er 3.508 bezoekers. Vorig jaar trok de beurs in totaal 4.824 bezoekers. Volgens de beursorganisatie is het grote aantal bezoekers te danken aan de snelgroeiende pv-markt en het nieuwe co-event Duurzaamd Verwarmd.

Bron: Solar Solutions / Solar Magazine