Energieopwek.nl: 2 keer zo veel zonne-energie
8 okt

Energieopwek.nl: 2 keer zo veel zonne-energie

Er is bijna twee keer zoveel zonne-energie opgewekt in de afgelopen drie maanden, dan in juli tot en met september 2017. Dit blijkt uit cijfers van Energieopwek.nl. De toename kwam onder meer door de zonnige zomer en de toename van het aantal zonnepanelen.

De hoeveelheid zonne-energie steeg afgelopen kwartaal van 2,7 petajoule naar 4,9 petajoule. Dat kwam voor een groot deel door het forse aantal zonnepanelen dat in Nederland bijgeplaatst sinds vorig jaar. Met 4,9 petajoule kunnen circa 450.000 huishoudens het hele jaar van elektriciteit worden voorzien. De energie die met windmolens op land en op zee opgewekt werd, veranderde niet ten opzicht van vorig jaar zomer.

Opgewekte energie van duurzame energiebronnen
Sinds deze zomer is de website Energieopwek.nl aangepast en kan iedereen zien hoeveel energie er wordt opgewekt met andere duurzame energiebronnen in Nederland. Zoals bijvoorbeeld warmtepompen, bio-olie, biomassa, afvalverwerking, geothermie, waterkracht. De hoeveelheid elektriciteit die Nederland met waterkracht opwekt, is minimaal. Maar de elektriciteit en warmte die ons land produceert met het verbranden van groen restafval, zoals groente- en tuinafval, telt mee als duurzame energie. In totaal leverden alle andere bronnen bij elkaar 18,5 petajoule aan energie op in de zomer.

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Energieopwek.nl

Bron: Solar Magazine