Conformiteitverklaringen omvormers beschikbaar
16 mrt

Conformiteitverklaringen omvormers beschikbaar

Vanaf 27 april 2021 is een conformiteitsverklaring voor omvormers definitief verplicht. Inmiddels hebben wij van al onze omvormerleveranciers de conformiteitscertificaten ontvangen. Deze zijn per omvormer op onze website geplaatst en te downloaden indien nodig. 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijzigde op voorstel van Netbeheer Nederland de Netcode elektriciteit. Nieuwe zon-pv installaties moeten bij consumenten sinds 27 april 2019 verplicht over een conformiteitscertificaat beschikken. De handhaving van deze verplichting was twee jaar uitgesteld, maar gaat dus dit jaar alsnog in. Per 27 april 2021 is het aantonen van die conformiteit voor alle nieuwe zon-pv installaties verplicht. Dit gebeurt door middel van een conformiteitsverklaring. In zo'n verklaring staat dat de producten volgens de geldende EEG richtlijnen zijn geproduceerd. Deze verklaring wordt opgesteld door de fabrikant.

Certificaten te downloaden
Van al onze omvormerleveranciers hebben wij de conformiteitscertificaten ontvangen. Deze hebben wij per omvormer op onze website geplaatst. Hier kun je de certificaten downloaden wanneer je ze nodig hebt. Check hiervoor de productenpagina op onze website

Meer informatie
Wil je graag meer weten over deze conformiteitsverklaringen? Lees dan dit artikel van SolarMagazine