Binnenkort beschikbaar: PVtube van Conduct
5 okt

Binnenkort beschikbaar: PVtube van Conduct

Conduct heeft een nieuwe dakdoorvoer ontwikkeld; de PVtube. Met de PVtube is het mogelijk om zonnepaneel bekabeling luchtdicht en brandveilig door een dak te voeren. Binnenkort is dit product bij ons verkrijgbaar.

Vorige week was de PVtube al te zien op de Solar Solutions beurs in Haarlemmermeer. Met deze oplossing biedt Conduct een wereldprimeur. Voor de brandveiligheid moeten de DC plus- en min-leidingen gescheiden en luchtdicht door het dak naar binnen gevoerd worden. Dit kan dus door gebruik van de PVtube. Deze bestaat uit twee doorvoerkappen voorzien van wartels, twee buizen en twee grondplaten met een afdichtingsring. 

Strengere richtlijnen
Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). PVtube voorziet in deze strenger wordende richtlijnen door middel van twee afgesloten – door buizen gekoppelde – doorvoerkappen. Deze kappen sluiten door middel van rubberen ringen af tegen het dakbeschot. Hiermee wordt voldaan aan de luchtdichtheid langs de buizen. De toepassing van wartels verschaft de luchtdichtheid dóór de buizen. Deze buizen zijn standaard overeenkomstig NPR 5310 - volgens de NEN 1010 norm - op een hartafstand van 10cm geplaatst.

Binnenkort verkrijgbaar
De PVtube voegen we toe aan ons assortiment en kunnen we binnenkort (medio oktober/november) uit voorraad leveren.