Aanvraagronde SDE subsidie 3 oktober open
31 aug

Aanvraagronde SDE subsidie 3 oktober open

Ook dit jaar kunnen bedrijven en (non-profit) instellingen weer gebruik maken van de Stimulering Duurzame Energieregeling (SDE+) als zij van plan zijn om hernieuwbare energie te gaan produceren. Wil je zonnepanelen gaan installeren op het dak van je bedrijf? De tweede aanvraagronde voor SDE+ komt er aan, dus zorg dat je op tijd bent met je aanvraag.

Stimulans voor duurzame energievoorziening
Dit jaar heeft minister Kamp van Economische Zaken extra geld vrij gemaakt voor de SDE+ regeling, namelijk 12 miljard. Dit is drie miljard meer dan vorig jaar. Met de SDE+ stimuleert het ministerie de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Dit is beter voor het milieu, het maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele energie en we bouwen hiermee aan een duurzame toekomst voor de komende generaties.

De subsidie compenseert het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie. Je kunt subsidie voor een periode van acht, twaalf tot soms wel vijftien jaar ontvangen. Hiermee maakt SDE+ de productie van duurzame energie rendabel en kan duurzame energie zodoende concurreren met fossiele energie.

Najaarsronde start 3 oktober
Zoals elk jaar zijn er twee aanvraagrondes, een voorjaarsronde en een najaarsronde. De SDE+ najaar 2017 start op 3 oktober en duurt tot 26 oktober. In dit schema kun je zien welke fase wanneer in gaat 

Belangrijke wijzigingen voor Zon-PV in najaar
De SDE+ najaar 2017 onderscheidt twee categorieën Zon-PV. Kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie naar anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking RVO.nl de opdrachtverstrekking(en) te sturen.

Home-NRG helpt bij de aanvraag
Wil je voor je eigen bedrijf of voor één van je klanten subsidie aanvragen? Wij helpen! Voorzien van de juiste gegevens gaan wij aan de slag en dienen wij de aanvraag in bij het ministerie van Economische Zaken. Bel of mail voor een afspraak!

Handige links
Meer informatie over SDE subsidie algemeen

Meer informatie over SDE subsidie voor zonne-energie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de subsidieregeling

 

Bron: RVO