58% Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen moet hebben
2 jul

58% Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen moet hebben

Meer dan de helft (58 procent) van de Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen zou moeten hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Essent onder meer dan 1.000 Nederlandse huiseigenaren.

Van de huizenbezitters die geen zonnepanelen hebben, overweegt 44 procent ze aan te schaffen. 14 procent van de huiseigenaren die aangeeft geen zonnepanelen te willen kopen, zegt wel zonnepanelen te overwegen als zij deze kunnen huren.

Meer dan de helft (58 procent) van de respondenten vindt dus dat iedereen zonnepanelen zou moeten hebben. Met name omdat het volgens hen de opwarming van de aarde tegengaat. Meer dan een derde (37 procent) van de ondervraagden gaat hierin nog verder. Zij vinden dat zonnepanelen zelfs verplicht zouden moeten worden voor iedereen die het zich kan veroorloven.

Verder denkt een derde van de ondervraagde huiseigenaren dat zonnepanelen altijd in het zonlicht moeten staan en een kwart van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen niet werken als het regent.

Zonnepaneel zelf ontwerpen
16 procent procent van de Nederlanders zegt geen zonnepanelen te nemen omdat ze zonnepanelen niet mooi vinden. Ruim 40 procent van de zonnepanelenbezitters had ze graag zelf willen vormgeven, indien dat mogelijk was. Voor bijna een kwart van de mensen die nog geen zonnepanelen heeft, is het uiterlijk ook echt doorslaggevend, zij willen ze alleen als ze de zonnepanelen zelf kunnen ontwerpen.

Het onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch, in opdracht van Essent.

Bron: Solar Magazine